Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day)

. 
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), θα εορταστεί φέτος την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα της αντιπροέδρου για την Ε.Ε. και επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes
H θεματική του φετινού και πρώτου (δεκαετούς) επετειακού εορτασμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Dayείναι «Τα Δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online», με το σύνθημα: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ! (Connect with respect!)».

Kλειστή έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου την περίοδο 23/10/2012 έως 15/01/2013 με αποδέκτες παιδιά, εφήβους, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ανέδειξε ότι : 
8 στους 10 γονείς και εφήβους, αλλά και 7 στους 10 εκπαιδευτικούς επέλεξαν :

  • το δικαίωμα να προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους, να αισθάνονται ασφαλή και να απολαμβάνουν το διαδίκτυο ως το Νο 1 δικαίωμα και 
  • την υποχρέωση να σέβονται τα προσωπικά δεδομένα των άλλων χρηστών και να μην αναρτούν τέτοια δεδομένα χωρίς να έχουν πάρει έγκριση ως τη Νο 1 υποχρέωση:

Ακολουθούν γραφήματα των αποτελεσμάτων του online ερωτηματολογίου, αναφορικά με το Νο1 δικαίωμα και τη Νο1 υποχρέωση:                                               
                                    
Πηγή:Saferinternet.gr



                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου